Day 4: Just another great day at the office..

Vandaag was alweer de vierde dag van de campagne. We zijn bezig geweest om het gehele wrak verder in te tekenen en meten. Een buitenzijde is al geheel getekend en met de binnenzijde zijn we druk bezig. Gelukkig was het zicht vandaag veel beter dan gisteren dus we zijn goed opgeschoten.

Day 4: Oostvoornsemeer
Day 4: Oostvoornsemeer

Daarnaast zijn we vandaag begonnen met het uitzetten en inmeten van het Site Recorder systeem. Dit is een meetsysteem waarmee alle objecten en onderdelen in en bij het wrak ten opzichte van elkaar gemeten kunnen worden en waarvan met behulp van speciaal ontworpen software een 3D afbeelding/ ruimtelijk inzicht gekregen kan worden. Tijdens een LWAOW cursus waren er al verschillende labels in het wrak geplaatst die we in ons meetsysteem hebben meegenomen. Dit was tevens handig omdat tijdens de cursus gemaakte foto’s dan als referentiepunt konden dienen. Naast de reeds aanwezig labels zijn er een aantal extra labels geplaatst zodat de hoek van de binnenwegering (de binnenbeplanking) ook goed in kaart gebracht kan worden.

Naast het gewone werk is er ook oog voor de veiligheid en hebben we een oefening gehouden waar een persoon in de decompressietank werd gestopt en onder druk gebracht. Dit soort oefeningen zorgt er voor dat als er problemen zijn, iedereen aan boord zijn steentje kan bijdragen.

Oefening decompressietank
Oefening decompressietank

Morgen gaan we weer verder met de laatste dag van deze heerlijke eerste week. Hopelijk is het zicht weer zo goed en kunnen we weer optimaal aan de meet en de weet.

Auteur: Liselore Muis

Over Maritiem Programma

Het Maritiem Programma van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed houdt zich bezig met het onderzoek naar scheepswrakken, bruggen, havens en andere maritieme landschappen. Het doel is om kennis, onderzoek, beleid, samenwerking en educatie op het gebied van maritiem erfgoed in Nederland een stevige basis te geven. Het programma loopt van 2012 tot en met 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s